Foto Alle kinderen werken met chromebooks

Moderne apparatuur
  • Touchscreens
  • iPads
  • Vaste werkstations
  • Chromebooks
  • Veilig internetten

ICT

In 2017 is het gebouw na de renovatie royaal voorzien van nieuwe apparatuur. In alle lokalen hebben we een touchscreen wat we intensief voor onze lessen gebruiken. Daarnaast gebruiken de kleuters iPads met verschillende apps. Groep 3-8 gebruiken én vaste werkstations én Chromebooks om bij allerlei vakken extra oefenstof te maken.

Groep 5-8 werkt met Snappet. Kinderen kunnen op hun Chromebook bijvoorbeeld de rekenopdrachten maken, en krijgen meteen feedback op fouten. Het biedt de leerkracht snel inzicht wie na een instructie door kunnen met de leerstof, en wie nog even bij de instructietafel moeten komen. Dat kan de leerkracht op het eigen dashboard zien Extra oefenstof of pluswerk voor kinderen kan vrij eenvoudig worden aangeboden via het systeem. Daarnaast scheelt het nakijken en hoef je geen methodetoetsen meer af te nemen.

Bij ons thematisch werken gaan kinderen ook het internet op om van alles op te zoeken en om werkstukjes of presentaties te maken. We werken met een filter om ongewenste zaken buiten de deur te houden.

Mobieltjes

Er zijn steeds meer kinderen die een mobiel mee nemen naar school. Dat kan heel handig zijn om contact te houden met thuis. Meestal spelen er ook negatieve factoren mee. Het kind heeft geen tijd meer om te spelen in de pauze en het mobieltje kan schade oplopen. Om problemen te voorkomen hebben we de regel dat kinderen hun mobiel in hun tas laten zitten, of een la leggen tot ze weer naar huis gaan.