Foto: Kom binnen bij groep 8

Groepen
 • 8 groepen
 • omvang 25-30 kinderen

Nieuws uit de groepen

We werken in onze school met 9 groepen met tussen de 25-30 leerlingen. De kleuters zijn verdeeld over 3 gemengde groepen met oudste en jongste kleuters. De middenbouwgroepen en de bovenbouwgroepen zijn enkele groepen.
 • Kikkergroep
 • We feliciteren David en zijn familie met de geboorte van Hanna! Gods zegen gewenst bij haar verzorging en opvoeding.
  Onze week zag er zo uit: zie Letters

  Het is feest in de keuken; muziekles en optocht met potten en pannen.

  Het team van 3 p’s verzorgde weer geweldige diners!
  Donderdag hopen we een pizzabakker van Domino’s te ontvangen, die ons leert om de lekkerste pizza’s te bakken.

  Een fijne week gewenst, groeten, Henrike de Ruiter en Gerrie Wattel

 • Vogelgroep
 • Wat wordt er fijn gespeeld in het restaurant! Samen de rollen verdelen, gasten een plekje wijzen, de bestelling opnemen... Het is mooi om te zien hoe het spel zich verdiept.
  Zo zijn we begonnen met bedenken hoe het gaat met afrekenen. Je kunt betalen met muntjes, maar ook met een pinpas. En hoeveel kost het diner eigenlijk? Hier gaan we de komende week mee verder. In de klas maken we placemats voor het restaurant. En gaan we in de loop van de week starten met het maken van menukaarten.
  Donderdag krijgen we bezoek van een echte pizzabakker. Zij zal ons laten zien hoe je een pizza maakt en daarna mogen we ook zelf aan de slag. We mogen dan ook zelf een stukje pizza eten... dus misschien moet u niet teveel in de lunchtrommel stoppen deze dag. 🙂
  Maandag 18 februari gaat ons restaurant open! Elk kind mag 1 gast uitnodigen. De gastenlijst groeit gestaag. Vergeet u niet dit in te vullen? We gaan namelijk die ochtend als echte koks aan de slag om wat lekkers klaar te maken en dan is het fijn als we weten hoeveel gasten er komen.
  Fijne week!
  Hartelijke groet, Harriët en Catharina
 • Muizengroep
 • Vanaf vandaag telt de muizengroep een leerling extra, want Emma Luth start bij ons in de groep. Welkom Emma, we hopen dat jij snel een fijn plekje hebt gevonden in de muizengroep. En voor je ouders: welkom terug! Ook hebben we vanaf deze week extra handen in de klas. Juf Maartje komt bij ons stage lopen als onderwijsassistent. Dat vinden we niet alleen handig, maar ook heel gezellig!
  Het thema “Restaurant” leeft enorm onder de kinderen. In de zandtafel worden de heerlijkste desserts ontworpen.
  Zo af en toe wordt er in de keuken van de huishoek nog wat gekookt, maar veel liever gaan de kinderen lekker uit eten bij restaurant de 3 P’s.
  De menukaart die we daar gebruiken heeft Tirza voor ons geschreven, dat was een moeilijk klusje waarbij ze heel hard moest nadenken. Daarna hebben kinderen uit de kikkergroep de menukaart voorzien van prijzen. Aanstaande donderdag komt er een echte pizzabakker bij ons op school, waar we veel van hopen te leren.
  Volgende week is het alweer tijd om het thema af te sluiten, daarvoor is het restaurant in onze klas geopend op 19 februari om 14.00 uur. Wij zijn al druk met de voorbereidingen, we maken allemaal een placemat om de tafel mooi te kunnen dekken. Heeft uw kind al een gast uitgenodigd? Graag even vermelden op de gastenlijst aan de deur van het lokaal. Deze week maken we ook nog een fooienpot, waar u als u dat wilt een bijdrage in kunt doen. Met de opbrengst hopen we weer andere leuke activiteiten te kunnen bekostigen.
  Een fijne week gewenst.
  Vriendelijke groeten van Janita Visch en Corine Pouwels

 • Groep 3
 • Niet elke groep heeft elke week iets in Letters te melden, elke groep levert wel regelmatig nieuws aan. Deze week is uit deze groep geen nieuws te melden.
 • Groep 4
 • Afgelopen donderdag hebben we een goed en leerzaam uitje gehad naar het Aviodrome. Bedankt alle rijders en begeleiders! Hier een kleine impressie;

  In de week van 18 febr.-22 febr. ga ik met familie –in de voorjaarsvakantie van noord- skiën. Dit betekent dat er in die week vervanging voor de groep is geregeld; -a.s vrijdagmiddag 15 febr. juf Marieke (Koppejan)
  -maandag en dinsdag 18 en 19 febr. juf Maaike (Meijer)
  -donderdag en vrijdag 21 en 22 febr. juf Henrichelle (Heemskerk)
  Vrijdag krijgen de kinderen hun rapport mee. Na de voorjaarsvakantie zijn de 10 minuten gesprekken.
  De Bijbelverhalen voor deze week zijn;
  Daniël 3: 31 - 4: 34 Nebukadnessar verstoten
  Daniël 5: 1 - 30 Feestmaal van Belsassar
  Daniël 6 : 1 - 29 De leeuwenkuil
  We leren aan ps. 40:1.
  Spelling De laatste nieuwe spellingcategorie voor dit schooljaar.
  Categorie 12
  Achtervoegsel –ig. Ik hoor /ug/, maar ik schrijf ig.
  Woorden als lastig, grappig, …
  Achtervoegsel -lijk. Ik hoor /luk/, maar ik schrijf lijk.
  Woorden als vrolijk, pijnlijk, …
  Taal We starten met een nieuw thema ‘slapen’. We leren woorden als; de bedstee, het bloembed, maf, hangmet, waterbed, …
  Met vriendelijke groet, Henriëtte

 • Groep 5
 • Niet elke groep heeft elke week iets in Letters te melden, elke groep levert wel regelmatig nieuws aan. Deze week is uit deze groep geen nieuws te melden.
 • Groep 6
 • Niet elke groep heeft elke week iets in Letters te melden, elke groep levert wel regelmatig nieuws aan. Deze week is uit deze groep geen nieuws te melden.
 • Groep 7
 • Niet elke groep heeft elke week iets in Letters te melden, elke groep levert wel regelmatig nieuws aan. Deze week is uit deze groep geen nieuws te melden.
 • Groep 8
 • Beste ouders/verzorgers van groep 8,
  De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de cito’s. Ook de methodetoetsen kwamen weer voorbij, zoals gebruikelijk na ieder blok. We hebben de scores weer binnen en ook de cijfers voor het rapport. De kinderen werken hard en ze hebben een goede instelling. We zijn trots op groep 8. Ze ontwikkelen steeds meer het eigenaarschap wat we zo graag zien. Ze willen zelf leren en goed scoren en niet omdat de juf dat zo graag wil. De kinderen houden het huiswerk ook steeds beter bij in hun agenda’s en dat is goed nieuws op weg naar het VO.
  De namen van de scholen waar de kinderen naartoe gaan stromen bij ons binnen en het is fijn dat er voor ieder kind een plek is waar hij/zij zich hopelijk kan ontwikkelen en thuis gaat voelen. Aankomende donderdag zijn wij als leerkrachten uitgeroosterd om alles in orde te maken voor de overstap naar het VO. Die dag zal er dus een invalleerkracht voor de klas staan.
  Vandaag mochten we als groep 8 een krans leggen bij de plaquette aan de Evangelisch Lutherse Kerk, wellicht heeft u er al wat over gehoord van uw kind en ook gelezen in het Nederlands Dagblad. De kinderen hebben ook allemaal gedichten geschreven over vrijheid en twee gedichten zijn voorgelezen bij de kranslegging.
  Met IPC werken we momenteel over het thema wonen/bouwen. We hebben al veel geleerd over de eerste stedelijke bebouwing in Mesopotamië, over steden zoals Babylonië en Ninevé. Daarnaast over de Romeinse nederzettingen en de eerste Middeleeuwse steden in Nederland. We leren hoe we bronnen moeten gebruiken en we leren geografische termen. We schatten vooraf hoe vaardig we daarin zijn. En achteraf kijken we of we gegroeid zijn in dit proces.
  Aanstaande vrijdag 15 februari willen we graag weer naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Wie fietst er met ons mee? We vertrekken 10.45 uur en rond 12.15 uur hopen we weer op school terug te zijn. Graag een mailtje naar Martine als u beschikbaar bent.
  Vriendelijke groet,
  Ilja en Martine